BOOTKAP REINIGEN

Is jouw boot al klaar voor een nieuw vaarseizoen? Het zelf wassen en schoonmaken van de bootkap lijkt makkelijk, maar er komt vaak meer bij kijken dan je denkt. Met alleen een shampoo of ander reinigingsmiddel ben je er nog niet. Zaken als temperatuur, inweektijd en de druk tijdens het afspuiten zijn namelijk bepalend voor het eindresultaat. Daarnaast is het verstandig om de bootkap te impregneren en de ramen te polijsten voor een gegarandeerd langere levensduur. ZONklaar weet dit als geen ander en neemt je deze vervelende klus graag uit handen. Of het nu gaat om een sprayhood, een buiskap, een kuiptent of een Flybridge kap. Voor elk type bootkap heeft ZONklaar een passende oplossing.

LANGERE LEVENSDUUR

Bootkap reinigenOm de levensduur en het uiterlijk van je bootkap aanzienlijk te verhogen, is het belangrijk om de bootkap periodiek te reinigen en een nieuwe beschermende coating aan te brengen. De kap wordt immers voortdurend blootgesteld aan allerlei vervuilende elementen. Ook schimmel- of weervlekken ontsieren het doek en zorgen voor een kortere levensduur.

We laten de bootkap zo’n tien tot vijftien uur  weken in een speciaal door ons ontwikkeld bassin. Het vuil zal hierdoor los komen van de kap. Het bassin is uitgerust met een gesloten filter en verwarmingssysteem. Hierdoor behouden het water en het reinigingsmiddel continu de juiste verhouding. Dit levert het optimale resultaat op. Het weken vindt plaats bij een temperatuur van maximaal 30 ⁰C. Hierdoor is het proces 100% krimpvrij.

Vlekken die tijdens het weken niet verdwenen zijn geven we een nabehandeling. In onze spuitcabine spuiten we de bootkap onder gereduceerde druk af. Vervolgens hangen we de bootkap uit om te drogen.

Is jouw bootkap toe aan een professionele opfrisbeurt? Besteed het uit aan een professioneel bedrijf en vraag vrijblijvend een offerte aan!

Daarom ZONklaar:
  • ic-check landelijke dekking
  • ic-check niet tevreden, geld terug
  • ic-check korte levertijden
  • ic-check oplossingsgericht
  • ic-check persoonlijk betrokken