Fok of genua reinigen

Verleng de levensduur van je fok of genua door deze professioneel te laten reinigen en impregneren. Met onze speciale coating vaar je hoger aan de wind!

8.7
232 beoordelingen
icon

Fok wassen

Om de levensduur van je fok of genua aanzienlijk te verhogen is het van belang deze periodiek te reinigen en opnieuw een beschermende coating aan te laten brengen. Dit komt zowel het representatieve karakter als de zeileigenschappen van je voorzeil ten goede.

Slijtagevrij reinigen

fokzeil reinigenWe reinigen je zeilen op een innovatieve, duurzame en slijtagevrije manier met de Airless Washing Methode. We plaatsen de zeilen in een roestvrijstalen vacuümkamer. De machine verwijdert de lucht en water uit de holtes tussen de zeillagen, introduceert vervolgens het reinigingsmiddel dat in elke laag doordringt. De Airless Washing Methode reinigt je zeilen ook tussen deze lagen in en ook de latzakken en de hoekverstevigingen worden zo zeer intensief gereinigd.

Impregneren fok

Vervolgens geven we je fok een beschermende coating. De ST-1 coating zorgt voor een vuil en waterafstotende werking, waardoor zeilen langer schoon blijven. De ST-2 coating doet nog iets extra’s door de ketting- en inslagdraden weer met elkaar te verbinden. Dat resulteert in vermindering van de diagonale rek. Dat komt vooral de eigenschappen vooral bij traditionele horizontaal gesneden zeilen ten goede. Met als resultaat: minder vervorming, beter profiel, minder helling en dus meer snelheid van de boot! Het zeil voelt door de ST-2 coating harder en stijver aan.

Inzamelpunt

Om je zo goed en zo snel mogelijk van dienst te zijn, werken wij met ZONklaar Inzamelpunten.  Er is er ook een bij jou in de buurt! Breng je fok of genua naar een van onze Inzamelpunten en wij zorgen ervoor dat deze weer stralend schoon wordt.

 

Berichten

Zeilen reinigen 3.0 met Airless Washing Methode

Duurzaam schoner, efficiënter en slijtagevrij wassen, dat doen we met de innovatieve Airless Washing Methode. ZONklaar is de enige aanbieder in Europa.

Lees verder