Laat je zonnescherm professioneel reinigen en impregneren

Voor een frisse en stralend schone zonwering

8.7
230 beoordelingen
icon

Zonwering professioneel reinigen

Zonwering zorgt voor aangenamere binnentemperaturen  en is daarnaast ook een decoratie van je woning of bedrijfspand. Natuurlijk houd je de zonwering het liefst zo lang mogelijk schoon en fris, want een vervuild zonnescherm doet direct afbreuk aan de uitstraling van je woning of bedrijfspand. Bij ons kun je terecht voor een professionele reinigings – en impregneerbehandeling van je zonwering. Dat doen we voor zakelijke en particuliere klanten.

 Je zonnewering wordt niet alleen stralend schoon, maar krijgt ook een gedegen onderhoud, waardoor deze jaren langer meegaat! Wij ontwikkelden in eigen huis een onderhoudsprocedé inclusief reinigings- en impregneermiddelen. Natuurlijk werken we met middelen die 100% afbreekbaar zijn.

Zonwering reinigen in 3 stappen

Stap 1 Zonnescherm schoonmaken

Na het droog afborstelen van het doek, wassen we het zonnescherm met een speciaal (in eigen huis) ontwikkelde shampoo. Met een zachte borstel brengen we het middel diep in de vezels aan en laten we het enige tijd inweken. Hierdoor verdwijnt niet alleen het oppervlaktevuil, maar ook het vuil dat diep in het doek doorgedrongen is. Naderhand spoelen we het zonnescherm af met schoon water en laten we het drogen.

Hardnekkige vlekken zoals weervlekken, alg, schimmel en vogelpoep gaan we te lijf met een speciale nabehandeling.

Stap 2. Zonnescherm impregneren

Om je zonnescherm weer de juiste bescherming en waterdichtheid te geven, brengt ZONklaar een nieuwe coating aan. Deze coating, destijds door de fabriek aangebracht, is na een aantal jaren niet meer toereikend. Deze vuil- en waterafstotende coating zorgt voor optimale bescherming tegen onder andere: algen, groene aanslag, (regen)water, schimmels, weervlekken, atmosferisch vuil, zout water en spinnenpoep. Ook zal de kleurechtheid langer gewaarborgd blijven door het unieke UV kleurfilter die in de coating verwerkt is.

Stap 3. Zonnescherm onderhoud & reparaties

ZONklaar kan ook reparatiewerk uitvoeren aan het scherm. Of het nu gaat om kapotte onderdelen of periodiek onderhoud, ZONklaar kan dit voor je verzorgen. Alles wat mechanisch beweegt heeft af en toe onderhoud nodig, wil je er lang plezier aan kunnen beleven. Tijdens het technisch en mechanisch onderhoud, wordt alles gecontroleerd, gesmeerd, en waar nodig bijgesteld.

Toch een nieuw doek voor je zonnescherm?

Is het doek echt gaar of extreem vervuild en niet meer te redden? Als de ophangconstructie nog wel in goede staat is, kun je bij ons een nieuwe stof uitzoeken. Dit kunnen we voor elk type buitenzonwering verzorgen.

Niet tevreden = niet betalen

Misschien denk je, maar onze zonneschermen zijn wel heel vies, krijgen ze die allemaal schoon? Het antwoord is in bijna alle gevallen ja, ze worden onherkenbaar schoon dankzij de unieke behandeling die door ZONklaar is ontwikkeld. Ook voor de enkeling die niet meer te “redden” is, hebben we een passende oplossing! Ben je niet tevreden over het resultaat? Dan betaal je niet!

Gun je zonnescherm een langer leven

Het is aan te raden om een keer in de 2 jaar preventief onderhoud uit te laten voeren. Hierdoor blijft je zonwering schoon en waterdicht. Je voorkomt onnodige schade en dure reparaties. Daarmee is je zonnescherm verzekerd van een langer leven en kan aanschaf van een nieuw zonnescherm worden uitgesteld.

Verschillende typen zonweringen

Wij reinigen, repareren en impregneren verschillende typen zonweringen:


Knikarmschermen en uitvalschermen

Een knikarmscherm zorgt voor flink stuk schaduw op je terras of tuin en een aangenaam binnenklimaat. Dat is geen overbodige luxe tijdens een hete zomer. Maar hoe houd je jouw knikarmscherm in een goede conditie? Wij helpen je graag door jouw knikarmscherm op locatie professioneel te reinigen en te impregneren. Lees meer


Markiezen

Voor zowel moderne als klassieke gevels zorgt een markies vaak voor een verrassend effect. Markiezen geven je huis of bedrijfspand een markante uitstraling. Natuurlijk houd jij je markiezen graag zo lang mogelijk mooi. Daar helpen wij je graag bij. We reinigen en impregneren je markiezen niet alleen, maar verzorgen ook alle mogelijke reparaties uit. Lees meer


Terrasoverkapping

Is je terras nog niet klaar voor de eerste zonnestralen? ZONklaar helpt je hier graag mee. Een schone terrasoverkapping zorgt voor een frisse uitstraling van je huis of bedrijf. Het regelmatig laten reinigen bespaart veel geld en zorgt ervoor dat je nog jarenlang plezier hebt van je zonweringen. Lees meer


Screens

Screens houden de warmte van de zon buiten en zorgen voor een aangenaam binnenklimaat. Je houdt je screens graag fris en schoon, maar reiniging is best een lastige klus. Dat komt omdat het fijnmazige doek gemakkelijk atmosferisch vuil opneemt. ZONklaar heeft een unieke werkwijze ontwikkeld om screens weer schoon en fris te maken. We helpen je graag. Lees meer

 


 

Veelgestelde vragen over Zonwering

 • Het doek van mijn kap of zonwering is verkleurd door de zon. Kan ZONklaar de originele kleur terugkrijgen?

  Helaas kunnen wij niets doen aan verkleuring. Door onze coating zal het object wel weer een paar tinten donkerder worden en langer kleurvast blijven.

 • Hoe ontstaan schimmel- of weervlekken en zijn ze te verwijderen?

  Weer of spoch is een blijvende materiaalaantasting van textiel. Weervlekken in kleding of lappen stof zoals scheepszeil worden veroorzaakt doordat deze langere tijd vochtig geweest zijn. Weer is zichtbaar als donkere vlekken (stipjes) die niet uitwasbaar zijn. Dit wordt ook wel spoch genoemd. De aantasting van bijvoorbeeld bootkappen wordt veroorzaakt door schimmels die goed gedijen in een vochtige omgeving en leven van organische deeltjes. Verspochten textiel kan niet-geïnfecteerd textiel besmetten. Indien onbehandeld gebleven leidt het tot blijvende beschadiging en gaten in het materiaal. Wanneer het object is aangetast door schimmel- of weervlekken kunnen wij dit prima verwijderen. Wanneer het object vervolgens opnieuw gecoat wordt, kan de schimmel minder snel hechten aan de oppervlakte. Het is echter geen garantie dat schimmel niet terugkomt.

  Indien je zelf wilt proberen om snel terugkomende weervlekken te verwijderen, zou je het volgende kunnen doen. Vul een plantenspuit met negen delen water en een deel chloor. Je kunt dit vervolgens over de weerplekken heen vernevelen en het gedurende vijftien minuten laten intrekken. Denk hierbij aan de vloer en banken. Houd ruim water bij de hand om eventuele andere zaken meteen schoon te maken. Na de inweektijd dien je het met ruim water af te spoelen. Gebruik liever geen harde borstel of andere zeep en schoonmaakmiddelen. Hierdoor heb je namelijk de kans om de aangebrachte of reeds aanwezige coating te beschadigen, waardoor het probleem alleen maar groter wordt.

 • Hoe weet ik of mijn zonwering, bootkap of zeil écht schoon wordt?

  ZONklaar heeft inmiddels een schat aan ervaring in het reinigen van alle voorkomende doeksoorten. We staan in nauw contact met de diverse stofproducenten, met wie we kennis en ervaring delen. We durven daarom ook zwart op wit te stellen: niet goed is niet betalen. Wanneer wij constateren dat bepaalde vlekken niet te verwijderen zijn, zullen we eerst in overleg gaan met de klant. Vervolgens wordt overlegd wat te verwachten en kan er alsnog besloten worden om verder te gaan met de behandeling. Zo niet, dan wordt de behandeling gestaakt en zijn er geen kosten aan verbonden.

 • Mijn zonwering functioneert niet goed meer. Kunnen jullie ook technische problemen oplossen?

  Ja, wij kunnen technische problemen oplossen. In praktijk combineren wij dat altijd met reinigen en impregneren van de zonnewering.

 • Moet ik een afspraak maken met ZONklaar om mijn artikelen langs te brengen?

  Wij hebben een vrijwel landelijk dekkend netwerk van inzamelpunten. Via onderstaande link vindt u al onze inzamelpunten.

  https://www.zonklaar.nl/inzamelpunten

  Zit er bij u in de buurt geen inzamelpunt? Bel dan voor de mogelijkheden met ZONklaar via 0515-785435

   

 • Reinigt ZONklaar zonweringen door heel Nederland?

  ZONklaar is door heel Nederland actief. Wanneer je onder de rivieren woont kunnen de voorrijkosten naar verhouding wel hoog oplopen. Dit is uiteraard afhankelijk van het volume van de opdracht.

Pagina's

Laat nu je zonnescherm professioneel reinigen.

Regel het direct!

Lees verder