Laat je zonnescherm professioneel reinigen en impregneren

Voor een frisse en stralend schone zonwering

8.7
226 beoordelingen
icon

Zonwering professioneel reinigen

Wij ontwikkelden in eigen huis een onderhoudsprocedé inclusief reinigings- en impregneermiddelen. Je zonnewering wordt niet alleen stralend schoon, maar krijgt ook een gedegen onderhoud, waardoor deze jaren langer meegaat! Natuurlijk werken we met middelen die 100% afbreekbaar zijn.

Zonwering reinigen in 3 stappen

Stap 1 Zonnescherm schoonmaken

Na het droog afborstelen van het doek, wassen we het zonnescherm met een speciaal (in eigen huis) ontwikkelde shampoo. Met een zachte borstel brengen we het middel diep in de vezels aan en laten we het enige tijd inweken. Hierdoor verdwijnt niet alleen het oppervlaktevuil, maar ook het vuil dat diep in het doek doorgedrongen is. Naderhand spoelen we het zonnescherm af met schoon water en laten we het drogen.

Hardnekkige vlekken zoals weervlekken, alg, schimmel en vogelpoep gaan we te lijf met een speciale nabehandeling.

Stap 2. Zonnescherm impregneren

Om je zonnescherm weer de juiste bescherming en waterdichtheid te geven, brengt ZONklaar een nieuwe coating aan. Deze coating, destijds door de fabriek aangebracht, is na een aantal jaren niet meer toereikend. Deze vuil- en waterafstotende coating zorgt voor optimale bescherming tegen onder andere: algen, groene aanslag, (regen)water, schimmels, weervlekken, atmosferisch vuil, zout water en spinnenpoep. Ook zal de kleurechtheid langer gewaarborgd blijven door het unieke UV kleurfilter die in de coating verwerkt is.

Stap 3. Zonnescherm onderhoud & reparaties

ZONklaar kan ook reparatiewerk uitvoeren aan het scherm. Of het nu gaat om kapotte onderdelen of periodiek onderhoud, ZONklaar kan dit voor je verzorgen. Alles wat mechanisch beweegt heeft af en toe onderhoud nodig, wil je er lang plezier aan kunnen beleven. Tijdens het technisch en mechanisch onderhoud, wordt alles gecontroleerd, gesmeerd, en waar nodig bijgesteld.

Toch een nieuw doek voor je zonnescherm?

Is het doek echt gaar of extreem vervuild en niet meer te redden? Als de ophangconstructie nog wel in goede staat is, kun je bij ons een nieuwe stof uitzoeken. Dit kunnen we voor elk type buitenzonwering verzorgen.

Niet tevreden = niet betalen

Misschien denk je, maar onze zonneschermen zijn wel heel vies, krijgen ze die allemaal schoon? Het antwoord is in bijna alle gevallen ja, ze worden onherkenbaar schoon dankzij de unieke behandeling die door ZONklaar is ontwikkeld. Ook voor de enkeling die niet meer te “redden” is, hebben we een passende oplossing! Ben je niet tevreden over het resultaat? Dan betaal je niet!

Gun je zonnescherm een langer leven

Het is aan te raden om een keer in de 2 jaar preventief onderhoud uit te laten voeren. Hierdoor blijft je zonwering schoon en waterdicht. Je voorkomt onnodige schade en dure reparaties. Daarmee is je zonnescherm verzekerd van een langer leven en kan aanschaf van een nieuw zonnescherm worden uitgesteld.

Pagina's

Laat nu je zonnescherm professioneel reinigen.

Regel het direct!

Lees verder

Verschillende typen zonweringen

Wij reinigen, repareren en impregneren verschillende typen zonweringen:


Knikarmschermen en uitvalschermen

Knikarmschermen en uitvalschermen behandelen we volgens ons eigen onderhoudsprocédé. Na professionele reiniging is het doek stralend schoon. Vervolgens brengen wij de coating aan, een beschermlaag die ervoor zorgt dat jouw doek weer water -en vuilafstotend is! Ook verzorgen wij technisch en mechanisch onderhoud en reparaties verzorgen voor je. Lees meer


Markiezen

Van welke kant de zon ook schijnt, een markies biedt altijd optimale bescherming. Voor zowel moderne als klassieke gevels zorgt een markies vaak voor een verrassend effect. We reinigen en impregneren je markiezen niet alleen, maar verzorgen ook alle mogelijke reparaties uit. Lees meer


Rolluiken

Wanneer de binnenkant niet gereinigd wordt, breidt vuil zich sneller uit, en dit kan het aluminium blijvend aantasten. Daarom reinigen we je rolluiken aan zowel de binnen- als de buitenkant. Daarom reinigen wij zowel de binnen- als de buitenkant van je rolluiken. Ook controleren wij je rolluik op beschadigingen en checken we of de mechanische onderdelen nog goed functioneren. Lees meer


Screens

ZONklaar maakt screens op een unieke manier weer fris en schoon. Wij zorgen ervoor dat de minuscule deeltjes uit het glasvezeldoek verdwijnen en brengen vervolgens een laag aan waardoor vervuiling zich minder snel hecht aan het glasvezeldoek. Lees meer

 


Terrasluifel en terrasoverkapping

Bij een terrasluifel of terrasoverkapping zorgen wij ervoor dat deze allereerst goed (droog) geborsteld wordt. Vervolgens brengen wij onze speciale shampoo aan, waardoor het vuil tot diep in de vezels verdwijnt. Naderhand spoelen we de luifel af met schoon water. Vervolgens brengen we de coating aan op de luifel, voor een langer leven van de terrasluifel of terrasoverkapping. Als het nodig is voeren wij ook technisch onderhoud uit. Lees meer


Veelgestelde vragen over Zonwering

 • Het doek van mijn kap of zonwering is verkleurd door de zon. Kan ZONklaar de orginele kleur terugkrijgen?

  Helaas kunnen wij niets doen aan verkleuring. Door onze coating zal het object wel weer een paar tinten donkerder worden en langer kleurvast blijven.

 • Hoe ontstaan schimmel- of weervlekken en zijn ze te verwijderen?

  Weer of spoch is een blijvende materiaalaantasting van textiel. Weervlekken in kleding of lappen stof zoals scheepszeil worden veroorzaakt doordat deze langere tijd vochtig geweest zijn. Weer is zichtbaar als donkere vlekken (stipjes) die niet uitwasbaar zijn. Dit wordt ook wel spoch genoemd. De aantasting van bijvoorbeeld bootkappen wordt veroorzaakt door schimmels die goed gedijen in een vochtige omgeving en leven van organische deeltjes. Verspochten textiel kan niet-geïnfecteerd textiel besmetten. Indien onbehandeld gebleven leidt het tot blijvende beschadiging en gaten in het materiaal. Wanneer het object is aangetast door schimmel- of weervlekken kunnen wij dit prima verwijderen. Wanneer het object vervolgens opnieuw gecoat wordt, kan de schimmel minder snel hechten aan de oppervlakte. Het is echter geen garantie dat schimmel niet terugkomt.

  Indien je zelf wilt proberen om snel terugkomende weervlekken te verwijderen, zou je het volgende kunnen doen. Vul een plantenspuit met negen delen water en een deel chloor. Je kunt dit vervolgens over de weerplekken heen vernevelen en het gedurende vijftien minuten laten intrekken. Denk hierbij aan de vloer en banken. Houd ruim water bij de hand om eventuele andere zaken meteen schoon te maken. Na de inweektijd dien je het met ruim water af te spoelen. Gebruik liever geen harde borstel of andere zeep en schoonmaakmiddelen. Hierdoor heb je namelijk de kans om de aangebrachte of reeds aanwezige coating te beschadigen, waardoor het probleem alleen maar groter wordt.

 • Hoe weet ik of mijn zonwering, bootkap of zeil écht schoon wordt?

  ZONklaar heeft inmiddels een schat aan ervaring in het reinigen van alle voorkomende doeksoorten. We staan in nauw contact met de diverse stofproducenten, met wie we kennis en ervaring delen. We durven daarom ook zwart op wit te stellen: niet goed is niet betalen. Wanneer wij constateren dat bepaalde vlekken niet te verwijderen zijn, zullen we eerst in overleg gaan met de klant. Vervolgens wordt overlegd wat te verwachten en kan er alsnog besloten worden om verder te gaan met de behandeling. Zo niet, dan wordt de behandeling gestaakt en zijn er geen kosten aan verbonden.

 • Mijn zonwering functioneert niet meer goed. Kunnen jullie ook technische problemen oplossen?

  Wij werken met goed opgeleide vakmensen, die naast hun specialistische schoonmaakkennis, ook het technische en mechanische onderhoud van zonweringen beheersen. Voor markiezen kunnen we ook alle voorkomende reparaties uitvoeren aan bijvoorbeeld het spijkerband, het frame of een volant. ZONklaar staat voor een totaaloplossing.

 • Moet ik een afspraak maken met ZONklaar om mijn artikelen langs te brengen?

  Wij hebben een vrijwel landelijk dekkend netwerk van inzamelpunten. Via onderstaande link vindt u al onze inzamelpunten.

  https://www.zonklaar.nl/inzamelpunten

  Zit er bij u in de buurt geen inzamelpunt? Bel dan voor de mogelijkheden met ZONklaar via 0515-785435

   

 • Reinigt ZONklaar zonweringen door heel Nederland?

  ZONklaar is door heel Nederland actief. Wanneer je een opdracht voor je zonweringen plaatst, zetten we dat direct in ons systeem. Hierdoor kunnen we opdrachten efficiënt combineren en zo houden we onze voorrijkosten zo minimaal mogelijk. Je kunt ook zelf je markiezen langsbrengen. Hiermee bespaar je 15% korting op de behandeling.