Breng je zonnescherm weer tot leven met ZONklaar!

Voor een frisse en stralend schone zonwering

8.7
232 beoordelingen
icon

Hey, wij zijn ZONklaar. Wij laten jouw zonnescherm weer stralen!

Niemand wordt toch blij van een en vies en vaal zonnescherm? Maak een afspraak en wij komen bij je langs op locatie om je zonwering de op fris beurt geven die het verdient. Zo zet je je huis, kantoor, of restaurant weer helemaal in het zonnetje!

Wat doen we?

Stel je voor: een stralend schone zonwering, vrij van algen, schimmels en vervelende vlekken. Zonneschermen die er fantastisch uitzien en weer jarenlang meegaan. Zo doen we dat:

 

 1. Reinigen
  We beginnen met een grondige reiniging van je zonnescherm, doordringen diep in de vezels om alle soorten vuil te verwijderen. 
 2. Impregneren
  We geven je zonnescherm een hoogwaardige impregneer behandeling om de waterdichtheid en bescherming te versterken 
 3. Onderhoud en reparatie
  Loopt jouw zonwering niet meer soepel? Wij voeren ter plekke ook nog volledig onderhoud en eventuele reparaties uit.

En weet je wat het mooiste is? We doen dit allemaal op locatie. Dus geen gedoe voor jou!

 

Waarom Zonklaar?

Bij ZONklaar gaan we voor een stralende lach van onze klant. We willen dat je helemaal tevreden bent met onze service, en daarom garanderen we:

 • dat je zonnescherm er veel beter uitziet
 • minimaal gemiddeld drie jaar langer meegaat na onze behandeling
 • Ben je niet tevreden over het resultaat, dan betaal je ook niets.

Ons team bestaat uit professionals die weten wat ze doen, en we gebruiken alleen de beste, 100% biologisch afbreekbare reinigings- en impregneermiddelen. 

Check hier de beoordelingen van de duizenden tevreden klanten die we al hebben geholpen. Ze waarderen ons gemiddeld met een 9. Daar zijn we trots op!

 

 

Heb je een horeca terras

Wij denken met je mee en proberen altijd naar een moment te kijken wanneer het terras niet open is, zodat je geen omzet hoeft te missen. Wil je eigenlijk elk jaar een schoon zonnescherm zonder al het gedoe op je terras? Informeer dan eens naar onze doek omruil service mogelijkheden die we hier speciaal voor hebben ontwikkeld.

Jouw volgende stap

Klaar om je zonnescherm de liefde te geven die het verdient? Meld ons in het offerte formulier:

 • Je adres gegevens
 • De grootte van je zonnescherm(en)
 • Voeg indien mogelijk een foto toe, dan weten wij direct waar we aan toe zijn!

Wij gaan voor je aan de slag

Binnen 48 uur ontvang je van ons een offerte op maat zodat je precies weet waar je aan toe bent. Wij streven er vervolgens naar om binnen twee weken de werkzaamheden uit te voeren.

Laten we samen zorgen voor een frisse start voor je zonnescherm. Maak vandaag nog een afspraak en ontdek de ZONklaar-differentie. Je zonnescherm zal je dankbaar zijn!

Veelgestelde vragen over Zonwering

 • Het doek van mijn kap of zonwering is verkleurd door de zon. Kan ZONklaar de originele kleur terugkrijgen?

  Helaas kunnen wij niets doen aan verkleuring. Door onze coating zal het object wel weer een paar tinten donkerder worden en langer kleurvast blijven.

 • Hoe ontstaan schimmel- of weervlekken en zijn ze te verwijderen?

  Weer of spoch is een blijvende materiaalaantasting van textiel. Weervlekken in kleding of lappen stof zoals scheepszeil worden veroorzaakt doordat deze langere tijd vochtig geweest zijn. Weer is zichtbaar als donkere vlekken (stipjes) die niet uitwasbaar zijn. Dit wordt ook wel spoch genoemd. De aantasting van bijvoorbeeld bootkappen wordt veroorzaakt door schimmels die goed gedijen in een vochtige omgeving en leven van organische deeltjes. Verspochten textiel kan niet-geïnfecteerd textiel besmetten. Indien onbehandeld gebleven leidt het tot blijvende beschadiging en gaten in het materiaal. Wanneer het object is aangetast door schimmel- of weervlekken kunnen wij dit prima verwijderen. Wanneer het object vervolgens opnieuw gecoat wordt, kan de schimmel minder snel hechten aan de oppervlakte. Het is echter geen garantie dat schimmel niet terugkomt.

  Indien je zelf wilt proberen om snel terugkomende weervlekken te verwijderen, zou je het volgende kunnen doen. Vul een plantenspuit met negen delen water en een deel chloor. Je kunt dit vervolgens over de weerplekken heen vernevelen en het gedurende vijftien minuten laten intrekken. Denk hierbij aan de vloer en banken. Houd ruim water bij de hand om eventuele andere zaken meteen schoon te maken. Na de inweektijd dien je het met ruim water af te spoelen. Gebruik liever geen harde borstel of andere zeep en schoonmaakmiddelen. Hierdoor heb je namelijk de kans om de aangebrachte of reeds aanwezige coating te beschadigen, waardoor het probleem alleen maar groter wordt.

 • Hoe weet ik of mijn zonwering, bootkap of zeil écht schoon wordt?

  ZONklaar heeft inmiddels een schat aan ervaring in het reinigen van alle voorkomende doeksoorten. We staan in nauw contact met de diverse stofproducenten, met wie we kennis en ervaring delen. We durven daarom ook zwart op wit te stellen: niet goed is niet betalen. Wanneer wij constateren dat bepaalde vlekken niet te verwijderen zijn, zullen we eerst in overleg gaan met de klant. Vervolgens wordt overlegd wat te verwachten en kan er alsnog besloten worden om verder te gaan met de behandeling. Zo niet, dan wordt de behandeling gestaakt en zijn er geen kosten aan verbonden.

 • Mijn zonwering functioneert niet goed meer. Kunnen jullie ook technische problemen oplossen?

  Ja, wij kunnen technische problemen oplossen. In praktijk combineren wij dat altijd met reinigen en impregneren van de zonnewering.

 • Moet ik een afspraak maken met ZONklaar om mijn artikelen langs te brengen?

  Wij hebben een vrijwel landelijk dekkend netwerk van inzamelpunten. Via onderstaande link vindt u al onze inzamelpunten.

  https://www.zonklaar.nl/inzamelpunten

  Zit er bij u in de buurt geen inzamelpunt? Bel dan voor de mogelijkheden met ZONklaar via 0515-785435

   

 • Reinigt ZONklaar zonweringen door heel Nederland?

  ZONklaar is door heel Nederland actief. Wanneer je onder de rivieren woont kunnen de voorrijkosten naar verhouding wel hoog oplopen. Dit is uiteraard afhankelijk van het volume van de opdracht.

Pagina's

Laat nu je zonnescherm professioneel reinigen.

Regel het direct!

Lees verder