Zonwering reinigen, repareren en impregneren

8.7
184 beoordelingen
icon

Zonwering reinigen

Jouw zonnescherm heeft veel te verduren in weer en wind. Daarnaast is vogel- en spinnenpoep ook een serieuze aantasting van het doek van je zonwering. De specialisten van ZONklaar staan voor jou klaar om je vieze zonwering een specialistische behandeling te geven, waarna hij weer als nieuw is!

Zonnescherm schoonmaken? Wanneer je je zonwering bij ons in Sneek brengt ontvang je 15% korting. We reinigen ook op locatie.

Zonwering reinigen

Na het droog afborstelen van het doek, wassen we het zonnescherm met een speciaal ontwikkelde shampoo. Met een zachte borstel brengen we het middel diep in de vezel aan en laten we het enige tijd inweken. Hierdoor verdwijnt niet alleen het oppervlaktevuil, maar ook het vuil dat diep in het doek doorgedrongen is. Naderhand spoelen we het zonnescherm af met schoon water en laten we het drogen.

We reinigen je zonwering met een speciaal door ZONklaar ontwikkeld reinigingsmiddel. De temperatuur in het bad is maximaal 20°C waardoor het weekproces 100 % krimpvrij is. Hardnekkige vlekken krijgen een speciale behandeling.


Zonwering impregneren

Een zonnescherm schoonmaken brengt nog veel meer met zich mee. Om je weer de juiste bescherming en waterdichtheid te geven, brengt ZONklaar een nieuwe coating aan. Deze vuil- en waterafstotende coating zorgt voor optimale bescherming tegen onder andere: algen, groene aanslag, (regen)water, schimmels, weervlekken, UV-straling (kleurvaster), atmosferisch vuil, zout water en spinnenpoep.

Zonwering repareren

ZONklaar kan ook reparatiewerk uitvoeren aan het scherm. Denk daarbij aan zaken zoals het aanbrengen van spijkerband, markiesnagels en het vervangen van katrollen. Ernstig aangetaste schermen kunnen dankzij gerichte reparaties of vervanging van onderdelen nog een lange tijd mee. Denk bijvoorbeeld aan het aanbrengen van nieuwe volants. Deze vaak golvende strook hangt praktisch altijd in weer en wind en raakt relatief snel beschadigd, maar is eenvoudig te vervangen. Oudere zonneschermen knappen er flink van op.

Pagina's

Zonwering en parasols reinigen, impregneren en repareren

Lees verder

Verschillende typen zonweringen

Wij reinigen, repareren en impregneren verschillende typen zonweringen:


Knikarmschermen en uitvalschermen

Knikarmschermen en uitvalschermen behandelen we met speciale shampoo. Het horizontaal gespannen doek dient goed gereinigd te worden. Middels deze shampoo wordt het vuil tot diep in het doek gereinigd, waardoor niet alleen het oppervlaktevuil verdwijnt. Vervolgens spoelen we het knikarmschermdoek af met schoon water, daarna drogen wij het doek. Tenslotte brengen wij nog coating aan, dit is een beschermlaag die ervoor zorgt dat jouw doek nog voor langere tijd meegaat! Wij kunnen daarnaast ook technisch onderhoud aan je zonwering verrichten. Denk hierbij aan het ombouwen van handmatige bediening van het zonnescherm naar elektrische bediening.Markiezen

Bij de markiezen wordt allereerst het oppervlaktevuil verwijderd, door het doek droog af te borstelen. Daarna worden de markiezen gereinigd door middel van een speciale, door ons ontwikkelde shampoo. De shampoo wordt tot diep in de vezels aangebracht met een zachte borstel. Daarna laten we het enige tijd inweken. Hiermee wordt het doek tot diep in de vezels gereinigd. Daarna wordt het afgespoeld met schoon water en drogen we de markies. De ophang-, opberg- en/of ondersteuningsconstructie wordt ook gereinigd en gesmeerd.


Screens

ZONklaar maakt screens op een unieke manier weer fris en schoon. Wij zorgen ervoor dat de minuscule deeltjes uit het glasvezeldoek verdwijnen en brengen vervolgens een laag aan waardoor vervuiling zich minder snel hecht aan het glasvezeldoek.


Terrasluifel en terrasoverkapping

Bij een terrasluifel of terrasoverkapping zorgen wij ervoor dat deze allereerst goed (droog) geborsteld wordt. Vervolgens brengen wij onze speciale shampoo aan, waardoor het vuil tot diep in de vezels verdwijnt. Naderhand spoelen we de luifel af met schoon water. Vervolgens brengen we de coating aan op de luifel, voor een langer leven van de terrasluifel of terrasoverkapping. Als het nodig is voeren wij ook technisch onderhoud uit.