Laat je markiezen reinigen & impregneren

Voor stralend schone markiezen ga je naar ZONklaar. We reinigen je markiezen volgens onze eigen speciale methode. Natuurlijk met middelen die 100%  afbreekbaar zijn.

8.7
232 beoordelingen
icon

Markiezen schoonmaken

Van welke kant de zon ook schijnt, een markies biedt altijd optimale bescherming.  Markiezen zijn een sieraad voor je bedrijfspand of woning en natuurlijk wil je ze zo lang moeglijk  fris en schoon houden. ZONKlaar reinigt je markiezen met een eigen onderhoudsprocedé waarbij we het doek voorzien van een beschermende coating. Je markiezen worden niet alleen stralend schoon, met goed onderhoud verleng je ook hun levensduur. Zowel particulieren als bedrijven kunnen bij ons terecht.

Sommige mensen denken dat het schoonmaken van het doek net zo duur is als de vervanging ervan. Wij denken daar heel anders over. Wij kijken altijd heel gericht naar de goedkoopste oplossing om je zonwering weer stralend schoon en goed functionerend te maken. Met goed onderhoud kun je  vervanging in de meeste gevallen met  jaren uitstellen.

Links: Markiezen voor het reinigen | Rechts: Markiezen gereinigd door ZONklaar

Markiezen reinigen Markiezen laten reinigen

Het reiningen van jouw markiezen

Zo reinigen wij jouw markiezen: na het droog afborstelen van het doek, wassen we de markiezen met een speciaal (in eigen huis) ontwikkeld reinigingsmiddel. Met een zachte borstel laten we het middel diep in de vezels doordringen. Vervolgens laten we het het enige tijd inweken. Het oppervlaktevuil verdwijnt, alsook het vuil dat diep in het doek doorgedrongen is. Vervolgens spoelen we de markiezen af met schoon water en laten ze drogen.

Hardnekkige vlekken zoals weervlekken, schimmel, alg en vogelpoep krijgen een speciale nabehandeling. Ook atmosferisch vuil dat na jaren buitenhangen in de vouwen achterblijft, verdwijnt met een extra nabehandeling meestal als sneeuw voor de zon.

Markiezen impregneren

We brengen een nieuwe coating aan met een vuil- en waterafstotende werking. De beschermlaag biedt onder meer bescherming tegen:

• Algen
• Groene aanslag
• (Regen)water
• Schimmel
• UV-straling (kleurvaster)
• Vuil

Markiezen repareren

We voeren alle mogelijke reparaties uit aan je markiezen. We vervangen onderdelen, brengen nieuw bies of spijkerband aan: alle noodzakelijke aanpassingen kunnen worden uitgevoerd, waardoor nieuwkoop met veel jaren kan worden opgeschoven.

We voeren reparaties uit aan:
• Frame (houtwerk + scharnieren)
• Volant (de volant kan ook vervangen worden, dit kan wel kleurverschil geven)
• Biesband
• Scheuren en gaten
• Stiknaden
• Spijkerband en nagels of pvc band voor de afwerking.

Hout vervangen door aluminium
Hebben je markiezen een houten frame en zijn deze eigenlijk aan vervanging toe? Wellicht is het voor jou een optie om te kiezen voor een aluminium frame. Houten markiezen hebben een kortere levensduur en vragen meer onderhoud om het hout in goede conditie te houden. Aluminium frames zijn zeer geschikt voor langdurig gebruik. Je kunt aluminium markiezen vrij eenvoudig laten overbekleden.

Gun je markiezen een langer leven

Afhankelijk van de locatie en omstandigheden waar je markiezen zich bevinden, is het raadzaam elke 1 á 2 jaar preventief onderhoud uit te voeren. Zo blijven je markiezen schoon en waterdicht. Je voorkomt onnodige schade en dure reparaties. Daarmee zijn je markiezen verzekerd van een langer leven en kun je nieuwkoop makkelijk uitstellen. Bovendien krijgen je markiezen met een reinigings -en impregneerbeurt ook visueel weer een upgrade.

Niet tevreden = niet betalen
Na behandeling ontvang je jouw markiezen stralend schoon terug. Niet tevreden? Dan betaal je ook niet!