Onderhoud bootkappen

Breng je bootkap voor een complete check up naar een van onze Inzamelpunten

8.7
232 beoordelingen
icon

Check-up

Nadat wij de bootkap, buistent of sprayhood  gewassen en gedroogd hebben, doen we een complete check-up. We brengen zowel het  reinigingsresultaat als de staat van de stiksels in kaart. Een bootkap of -tent wordt doorgaans gestikt met een katoenen draad. Het voordeel hiervan is dat de draad opzwelt wanneer deze nat wordt, dit voorkomt dat de bootkap gaat lekken. Het nadeel van katoen is dat het minder sterk is en daardoor al na een jaar of 5 aan vervanging toe is. Vaak komt dit na een wasbeurt aan het licht.

Coaten / Impregneren

De oorspronkelijke coatinglaag verdwijnt in de loop der tijd door alle weersinvloeden. Na een wasbeurt is ook het laatste restant van deze  beschermlaag verwijderd. Om de bootkap weer de juiste bescherming en waterdichtheid te geven, brengt ZONklaar een nieuwe coating aan. Deze vuil- en waterafstotende coating zorgt voor optimale bescherming tegen onder andere:

Algen
Groene aanslag
(Regen)water
Schimmels
Weervlekken
UV-straling (kleurvaster)
Atmosferisch vuil
Zout water
Spinnenpoep

Plastic ramen polijsten

Na verloop van tijd worden de ramen in de bootkap poreus. Daarom polijsten wij de aanwezige plastic ramen  nadat wij de buiskap hebben gewassen en geïmpregneerd. Onze plasticreiniger is voorzien van weekmakers die zelfs de fijnste krasjes verwijdert en de ramen weer mooi en helder maakt. Vlekken onderin of langs de ramen ontstaan als gevolg van UV-straling en zijn helaas niet te verwijderen. Door de coating zal het object wel weer een paar tinten donkerder worden en langer kleurvast blijven.