Bootkap reinigen

Is jouw boot al klaar voor een nieuw vaarseizoen? Laat ‘m professioneel reinigen & impregneren. Wij brengen je bootkap voor jou in topconditie!

8.7
235 beoordelingen
icon

Bootkap reinigen

Is jouw boot al klaar voor een nieuw vaarseizoen? Het zelf reinigen van de bootkap lijkt makkelijk, maar er komt vaak meer bij kijken dan je in eerste instantie verwacht. Met alleen een shampoo of ander reinigingsmiddel ben je er nog niet. Zaken als temperatuur, inweektijd en de druk tijdens het afspuiten zijn namelijk bepalend voor het eindresultaat. Daarnaast is het verstandig om de bootkap te impregneren en de ramen te polijsten voor een gegarandeerd langere levensduur. ZONklaar weet dit als geen ander en neemt jou deze vervelende klus graag uit handen.

Wij geloven dat goed onderhoud de sleutel is voor een duurzamer leven. Is jouw bootkap toe aan een professionele opfrisbeurt? Besteed het uit aan een professioneel bedrijf en vraag vrijblijvend een offerte aan, of bereken jouw prijs.

Langere levensduur

Om de levensduur en het uiterlijk van de bootkap aanzienlijk te verhogen, is het belangrijk om deze periodiek te reinigen en een nieuwe beschermende coating aan te brengen. De kap wordt immers voortdurend blootgesteld aan allerlei vervuilende elementen. Ook schimmel- of weervlekken ontsieren het doek en zorgen voor een kortere levensduur.

ZONklaar beschikt over een professionele wasserij, uitgerust met moderne apparatuur en innovatieve producten. Het was proces wordt afgestemd op het soort doek. Pvc, Polyester of acryl wordt met de grootste zorg en aandacht ontdaan van schimmel, alg en ander vuil. Natuurlijk zijn onze  behandelingen 100% krimpvrij!

Check-up & reparaties

De oorspronkelijke coatinglaag verdwijnt in de loop der tijd door alle weersinvloeden, en het gebruik. Om de bootkap weer de juiste bescherming en waterdichtheid te geven, brengt ZONklaar een nieuwe coating aan. Deze vuil- en waterafstotende coating zorgt voor optimale bescherming tegen onder ander algen, UV-straling en zout water. De schimmelwerende grondstoffen zijn vanwege nieuwe regelgeving beperkt, maar op de achtergrond is ZONklaar betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe en meer milieuvriendelijke coatings.

Nadat wij jouw bootkap, buistent of sprayhood gewassen, geïmpregneerd en gedroogd hebben, doen we een complete check-up. We brengen zowel het reinigingsresultaat als de staat van de stiksels, knoppen, biezen en andere zaken in kaart. In overleg met jou zorgen wij voor een meerwerkofferte voor eventuele reparaties. Na akkoord worden de reparaties door een externe, gerenommeerde zeilmaker uitgevoerd.

Coaten / impregneren van de bootkap

Na verloop van tijd worden de ramen in de bootkap poreus. De weekmakers in de raamfolie verdwijnen na jarenlang blootgesteld te zijn aan UV-straling. Dit zie je aan de bruin geworden plekken en plekken waar je niet meer goed doorheen ziet. Het raam kan dan alleen nog vervangen worden.

Daarom polijsten wij de aanwezige plastic ramen, nadat de kap is gewassen en geïmpregneerd. Onze plasticreiniger is voorzien van weekmakers, die zelfs de fijnste krasjes verwijdert en de ramen weer mooi en helder maakt. Er blijft een waslaag achter die extra bescherming biedt tegen UV.