Zonwering onderhoud

Kijk hier voor een overzicht van de verschillende mogelijkheden voor onderhoud en renovatie van je zonwering.

8.7
235 beoordelingen
icon

Zonwering onderhoud en renovatie

‘Groen’ is momenteel een populaire term, behalve als het over de aanslag op je zonwering gaat. Veel voorkomende gebreken bij oudere zonweringen zijn groene algaanslag, zwarte strepen van regenwater, het weer, schimmel en vogelpoep.

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende mogelijkheden voor onderhoud en renovatie van je zonwering.

Groot / Klein onderhoud zonwering

Groot onderhoud

We beginnen met het droog afborstelen en zuigen van al het oppervlaktevuil. Vervolgens maken we het doek nat, en benevelen we het met een speciale zeep. Dan borstelen we deze speciale zeep met zachte borstels in. Na een inweektijd spuiten we het doek af onder gereduceerde druk. Als het nodig is (afhankelijk van de mate van vervuiling) herhalen we deze behandeling. Wanneer we het gewenste resultaat hebben behaald, maken we ook de ophanging, de ombouw, het raam en het kozijn schoon. Tot slot impregneren we de zonwering.

Klein onderhoud

Met klein onderhoud bedoelen wij het smeren en stellen van de bewegende delen plus het verwijderen van oppervlaktevuil (denk aan zaken zoals vogelpoep en spinrag).

Renovatie

Naast het reinigen en coaten van je zonnescherm, kan ZONklaar ook reparatiewerk uitvoeren aan het scherm. Denk daarbij aan zaken zoals het aanbrengen van spijkerband en markiesnagels en het vervangen van katrollen. Ernstig aangetaste schermen kunnen dankzij gerichte reparaties of vervanging van onderdelen, nog een lange tijd mee. Denk bijvoorbeeld aan het aanbrengen van nieuwe volants. Deze vaak golvende strook hangt praktisch altijd in weer en wind en raakt relatief snel beschadigd, maar is eenvoudig te vervangen. Oudere zonneschermen knappen er vaak flink van op. Ook alle andere onderdelen kunnen we repareren of vervangen.

Wil je een nieuw doek voor je zonnescherm uitzoeken? Onze goed opgeleide vakmensen adviseren je graag! Thuis zoek je de nieuwe stof vervolgens op je gemak uit.  Het oude doek demonteren we en gebruiken we als mal voor het nieuwe.  Binnen 2 weken plaatsen voor jou het zonnescherm mét nieuwe doek!

 

 

Technisch onderhoud zonwering / aanpassingen

Naast onze schoonmaak- en reparatiedienst voor markies-, uitval- of knikarmschermen, ben je ook voor technisch onderhoud en advies bij ons aan het juiste adres. Zo kunnen wij bijvoorbeeld de handmatige bediening van een zonwering eenvoudig ombouwen naar een elektrische bediening.

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden, wij bieden altijd oplossingen op maat.