Buiskap reinigen

Professionele reiniging van de buiskap verhoogt niet alleen de levensduur, maar verfraait ook het uiterlijk van de kap. Breng ‘m naar een ZONklaar Inzamelpunt!

8.7
235 beoordelingen
icon

Buiskap reinigen

De buiskap verlengt de leefruimte in een boot of jacht, en dus is het belangrijk dat deze er schoon en verzorgd uitziet. ZONklaar helpt je hier graag mee. De buiskap staat voortdurend bloot aan allerlei vervuilende elementen. Schimmel- en weervlekken, alg of vogelpoep ontsieren de kap en zorgen voor een verkorting van de levensduur en het comfort. Professionele reiniging van de buiskap verhoogt niet alleen de levensduur, maar verfraait ook het uiterlijk van de kap. Natuurlijk reinigen we ook de eventuele achtertent en/of het achterkleed grondig.

In onze spuitcabine spuiten we de buiskap onder gereduceerde druk af, om het meeste oppervlaktevuil te verwijderen. Vervolgens wordt de buiskap in een speciaal door ons ontwikkeld bassin gedaan. Hierdoor weekt zelfs het meest hardnekkige vuil los van de kap. Het bassin is uitgerust met een gesloten filter- en verwarmingssysteem. Hierdoor behouden het water en het reinigingsmiddel continu de juiste verhouding. De temperatuur in het bassin is maximaal 25 ⁰C. Ons schoonmaak proces is 100% krimpvrij.

Na het weken wordt de kap afgespoeld, en worden vlekken die na het weekproces niet verdwenen zijn, nabehandeld. Vervolgens hangen we de buiskap te drogen.

Voordelig en professioneel de buiskap laten reinigen? ZONklaar is je partner op het gebied van reiniging en coating. Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Diverse kappen

Heb je een buiskap met een flybridge kap, cabrioletkap of sprayhood? ZONklaar voorziet zowel de buiskap als het achterkleed en/of de achtertent van een professionele opfrisbeurt. Zo is de boot weer klaar voor een nieuw vaarseizoen. Voor elk type buiskap, afdekkleed of sprayhood, beschikt ZONklaar over de juiste kennis en professionele reinigingsmiddelen.

Coating & Ramen

Het doek van een buistent is tijdens de productie voorzien van een beschermende coating. Het meeste van die coating verdwijnt op den duur door de invloed van het weer, maar ook door het gebruik. Om de buiskap weer goed te beschermen én waterdicht te maken zorgt ZONklaar voor een nieuwe beschermlaag. Dit doen we door een nieuwe impregneerlaag aan te brengen op de stof. Daarmee is je kap weer goed beschermd tegen schimmels, zout water, algen en meer.

Ook de ramen in de kap hebben te maken met invloeden van buitenaf, waardoor ze poreus worden. Wij maken uw ramen weer kraakhelder door ze te polijsten en te bewerken met specialistische plasticreiniger, die zelfs de kleinste krasjes verwijdert. De verkleuring die ontstaat door Uv-straling is helaas niet te verhelpen door reiniging. Onze raamspray wordt aanbevolen door Achilles, marktleider in raamfolie.

Check-up & reparaties

Jouw bootkap of -tent is hoogstwaarschijnlijk met een katoenen draad aan elkaar gestikt. Het voordeel hiervan is dat de draad opzwelt wanneer deze nat wordt; dit voorkomt dat de buiskap gaat lekken. Het nadeel van katoen is dat het minder sterk is en daardoor na 5 jaar aan vervanging toe is. Vaak komt dit na een wasbeurt aan het licht. In samenwerking met een externe zeilmaker, kunnen stikwerk of andere reparaties en aanpassingen worden verzorgd. Zo kan je buiskap weer schoon en gerepareerd op je boot worden geplaatst.