Grootzeil laten reinigen

Je grootzeil wordt schoner en sneller na een professionele reinigings- en impregneerbehandeling. Breng ‘m naar een van onze Inzamelpunten.

8.7
235 beoordelingen
icon

Grootzeil reinigen

Om de levensduur van je zeil aanzienlijk te verhogen en eventuele delaminatie (het loskomen van verlijmde laminaatlagen) te voorkomen, is het van belang het zeil periodiek te laten reinigen en van een nieuwe beschermende coating te voorzien. Dit geeft je zeilen niet alleen een representatief karakter, het komt ook de zeileigenschappen ten goede.

Slijtagevrij reinigen

grootzeil reinigenWe wassen je grootzeil met de unieke De Airless Washing Methode. Deze methode is slijtagevrij: de zeilen staan niet bloot aan ‘schrobbende’ bewegingen, hitte of druk. Factoren die bij de reguliere reinigingsmethoden niet te vermijden zijn. Omdat we met een gesloten systeem werken besparen we aanzienlijk op waterverbruik en energie. Zo combineren we efficiency met een schoon milieu!

Slim impregneren

Impregneren is het aanbrengen van een vuil – en waterafstotende coating. Je beschermt daarmee je grootzeil niet alleen tegen vuil en UV-straling, je zeilen worden ook sneller. Ben je een sportieve zeiler? Kies dan voor onze ST-2 coating, met deze coating doen we namelijk nog iets extra’s door de ketting- en inslagdraden weer met elkaar te verbinden. Dat resulteert in vermindering van de diagonale rek. Dat komt vooral de eigenschappen vooral bij traditionele horizontaal gesneden zeilen ten goede komt. Met als resultaat: minder vervorming, beter profiel, minder helling en dus meer snelheid van de boot! Het zeil voelt door de ST-2 coating harder en stijver aan.

Inzamelpunten

ZONklaar beschikt over een netwerk van Inzamelpunten door het hele land. Breng je zeilen naar een Inzamelpunt bij jou in de buurt en wij zorgen ervoor dat ze stralend schoon retour krijgt!

 

Berichten

Zeilen reinigen 3.0 met Airless Washing Methode

Duurzaam schoner, efficiënter en slijtagevrij wassen, dat doen we met de innovatieve Airless Washing Methode. ZONklaar is de enige aanbieder in Europa.

Lees verder