Markiezen reinigen

8,7
167 beoordelingen
icon

Laat uw markiezen professioneel reinigen

Een groene markies kan heel mooi zijn, behalve als het om de aanslag op je zonwering gaat. Veel voorkomende gebreken bij oudere zonweringen zijn groene algaanslag, zwarte strepen van regenwater, het weer, schimmel en vogelpoep.

We verwijderen het oppervlaktevuil door het doek droog af te borstelen. Vervolgens  wassen we de markies met de door ons ontwikkelde shampoo. Met een zachte borstel brengen we het reinigingsmiddel diep in de vezel aan en laten we het enige tijd inweken. Hierdoor verdwijnt niet alleen het resterende oppervlaktevuil, maar ook vuil dat in het doek zelf zit. Vervolgens spoelen we de markies af met schoon water en laten hem drogen. Ook reinigen en smeren we de ophang-, opberg- en/of ondersteuningsconstructie. Als het nodig is, maken we ook het raam en het kozijn schoon.

Links: Markiezen voor het reinigen | Rechts: Markiezen gereinigd door ZONklaar!

Markiezen reinigen Markiezen laten reinigen

Coaten van markiezen
Om de markiezen optimaal te beschermen, brengen wij een vuil- en waterafstotende beschermlaag aan. Deze coating verlengt de levensduur van de markiezen. De beschermlaag biedt onder meer bescherming tegen:

  • Algen;
  • Groene aanslag;
  • (Regen)water;
  • Schimmel;
  • UV-straling (kleurvaster);
  • Vuil.

 

Houtwerk

Natuurlijk wilt u ook het hout van uw markiezen zo mooi mogelijk houden. Dat draagt namelijk bij aan de duurzaamheid van het hout en het geheel. Het reinigen van het houtwerk is dus een belangrijke klus; doe het regelmatig en grondig. Het hout van uw markiezen kunt u het beste reinigen door deze handmatig schoon te borstelen met een zachte borstel. Hierna kunt u het hout afnemen met een lauwwarm water en een zachte (schoonmaak)doek. Ook is het belangrijk om minimaal eenmaal per jaar de scharnieren in te smeren met wat siliconenspray. Tip: Gebruik nooit een hogedrukspuit voor het reinigen van uw markiezen!

Korting

Bent u in de gelegenheid bent om de markiezen zelf naar ZONklaar in Sneek te brengen, dan ontvant u van ons een mooie korting van 15% op het tarief. We behandelen de markiezen in de wasserij, voeren eventuele reparaties uit en desgewenst vervangen we de nodige onderdelen. Uw markiezen zijn na behandeling weer als nieuw en klaar voor een nieuw seizoen.