Zeilen reinigen 3.0 met Airless Washing Methode

Duurzaam schoner, efficiënter en slijtagevrij wassen, dat doen we met de innovatieve Airless Washing Methode. ZONklaar is de enige aanbieder in Europa.

8.7
232 beoordelingen
icon

Zeilen reinigen 3.0 met Airless Washing Methode

Duurzaam schoner en slijtagevrij wassen

Sinds enkele weken reinigen we bij ZONklaar jouw zeilen middels de revolutionaire Airless Washing Methode: een methode die efficiënter, duurzaam schoner en slijtagevrij wast! De methode is ontwikkeld in de Verenigde Staten en wij zijn er als ZONklaar trots op om Airless Washing als enige in Europa aan te bieden.

Dit zijn de voordelen van de Airless Washing Methode:

• Geen irritatie/slijtage
• Geen ‘schrobbende’ werking
• Geen drukslangen
• Systeem maakt geen gebruik van hitte
• Forse besparing op waterverbruik.
• Smetteloos schone zeilen, ook tussen de lagen in

Zo werkt de Airless Washing Methode  Airless Washing Methode-de machine

We plaatsen de zeilen in een roestvrijstalen vacuümkamer.  De machine verwijdert de lucht en water uit de holtes tussen de zeillagen, introduceert vervolgens het reinigingsmiddel dat in elke laag doordringt. De zeilen worden in vacuüm geweekt, vervolgens wordt er nagespoeld en gedroogd.

Laat je zeilen langer leven

De Airless Washing Methode is slijtagevrij: de zeilen staan niet bloot aan ‘schrobbende’ bewegingen, hitte of druk. Factoren die bij de reguliere reinigingsmethoden niet te vermijden zijn. De Airless Washing Methode zorgt zo voor een langere levensduur van je zeilen.

Schoon, ook tussen de lagen in

Zeilen zijn zeer vatbaar voor schimmelgroei omdat deze loze ruimtes tussen de oppervlakken bevat waar water makkelijk achterblijft. UV-afdekkingen en versteviging in de hoeken zorgen ervoor dat nog meer water tussen de gelijmde oppervlakken kan binnendringen. De Airless Washing Methode reinigt je zeilen ook tussen deze lagen in en ook de latzakken en de hoekverstevigingen worden zo intensiever gereinigd. Iets wat met de traditionele methode nooit voor 100% lukt.

Minimale milieubelasting

Een andere, zeer grote, plus van de Airless Washing Methode is de mogelijkheid om water te hergebruiken. Na gebruik wordt het water, na filtering en desinfectering, opgeslagen voor een nieuwe wasbeurt. Dat levert een zeer forse besparing op waterverbruik op. Het toegevoegde reinigingsmiddel wordt bovendien niet geloosd na een wasbeurt. Met de Airless Washing Machine beperken we de belasting op het milieu tot een absoluut minimum.

Gereleateerd artikelen