Zeilen reinigen, repareren en impregneren.

8.7
206 beoordelingen
icon

Zeilen reinigen

Zeilen krijgen heel wat te verduren als het om vervuiling gaat, denk aan vogel- en spinnenpoep, schimmel- en zoutvlekken. Met vakkundig onderhoud zorg je voor schone, frisse en representatieve zeilen en verleng je de levensduur van je zeilen.

Breng je zeilen naar een van onze Inzamelpunten

ZONklaar werkt nauw samen met een landelijk netwerk van Inzamelpunten. Dit zijn veelal zeilmakers, winterstallingen of andere maritieme bedrijven, waar jij je vieze boottenten kunt achterlaten en na gemiddeld tien werkdagen weer schoon kunt afhalen.

Zeilen reinigen

We reinigen je zeilen op een innovatieve, duurzame en slijtagevrije manier met de Airless Washing Methode. We plaatsen de zeilen in een roestvrijstalen vacuümkamer. De machine verwijdert de lucht en water uit de holtes tussen de zeillagen, introduceert vervolgens het reinigingsmiddel dat in elke laag doordringt. De Airless Washing Methode reinigt je zeilen ook tussen deze lagen in en ook de latzakken en de hoekverstevigingen worden zo zeer intensief gereinigd.


Zeilen impregneren

Om je zeilen weer de juiste bescherming en waterdichtheid te geven, brengt ZONklaar een nieuwe coating aan. Deze vuil- en waterafstotende coating zorgt voor optimale bescherming tegen onder andere: algen, groene aanslag, (regen)water, schimmelsen UV-straling. Je kunt kiezen voor een stugge of de reguliere vuil- en waterafstotende coating.

 

Zeilen repareren

Door gebruik slijten je zeilen en kunnen kleine reparaties soms noodzakelijk zijn. In samenwerking met onze gespecialiseerde partners zorgen wij ervoor dat jouw zeilen weer in topconditie komen.

Berichten

Zeilen reinigen 3.0 met Airless Washing Methode

Duurzaam schoner, efficiënter en slijtagevrij wassen, dat doen we met de innovatieve Airless Washing Methode. ZONklaar is de enige aanbieder in Europa.

Lees verder

Verschillende typen zeilen

Onderstaande zeilen kun je  bij ZONklaar laten reinigen.


Fokzeil

Fokzeilen hebben een belangrijke functie tijdens het zeilen. Ook bepaalt een fokzeil voor een belangrijk deel het representatieve karakter van je boot. Wil jedat je boot niet aan snelheid inboet tijdens het zeilen? Zorg er dan voor dat uw fokzeil regelmatig schoongemaakt wordt. ZONklaar zorgt voor een grondige reiniging en een beschermende coating op je fokzeil. Lees meer


Gennaker en Spinnaker

Je wil  natuurlijk dat de gennaker en spinnaker zolang mogelijk meegaan en niet inboeten aan kwaliteit. Dit doe je door het zeil periodiek te laten reinigen en te laten voorzien van een beschermende coating. Lees meer


Grootzeil

Door je grootzeilen  goed te onderhouden verleng je hun levensduur en voorkom je eventuele schade. Goed onderhouden betekent regelmatig reinigen en impregneren. Je zult zeker merken dat dit de zeilprestaties van je boot ten goede komt. Lees meer