Markisen reinigen, reparieren und imprägnieren.

8.7
235 beoordelingen
Symbol

Voortenten reinigen en impregneren

Een voortent is het visitekaartje van je caravan, het creëert extra leefruimte en beschermt deze tegen weersinvloeden.  Een voortent is onderhevig aan allerlei weersomstandigheden en ziet er aan het einde van het zomerseizoen niet meer zo uit als aan het begin. Voor de levensduur en de uitstraling van je voortent is het daarom goed om deze regelmatig te laten reinigen en impregneren. Dat doen wij graag voor je. Zodat jij weer kunt genieten van een schone en frisse voortent.

 

Waarom is het belangrijk om je voortent te laten reinigen en impregneren?

 1. Mooie, frisse uitstraling: het regelmatig reinigen en impregneren van de tent zorgt voor een mooiere uitstraling en een verfrist aanzicht.
 2. Verbeterde waterafstotendheid: het regelmatig laten impregneren zorgt voor een verbeterde waterafstotendheid van de tent. Daardoor stroomt het water beter af en droogt de tent sneller.
 3. Verlenging levensduur: Reinigen verwijdert  vuil en vlekken die het tentdoek kunnen aantasten, terwijl impregneren een water- en vuilafstotende laag op het doek aanbrengt en deze beschermt tegen vocht. Dit verhoogt de weerstand van het doek tegen slijtage en verlengt zo de levensduur ervan.
 4. Bescherming tegen weersinvloeden: de coating die wij aanbrengen beschermt de voortent tegen regen, wind, vuil en UV-straling.
 5. Gemakkelijker opbergen: Als de voortent schoon en geïmpregneerd is, is deze gemakkelijker op te bergen. Zo blijft je voortent langer in goede staat.

Zo reinigen en impregneren we je voortent

Stap 1. Reinigen

We spoelen je voortent in onze wasstraat af onder gereduceerde druk, hiermee verwijderen we al het oppervlaktevuil. We leggen je voortent vervolgens 10 tot 15 uur in een weekbad met een speciaal door ZONklaar ontwikkeld reinigingsmiddel. De temperatuur in het bad is maximaal 20°C waardoor het weekproces 100 % krimpvrij is. Vervolgens spuiten we je voortent opnieuw onder gereduceerde druk af. Met deze actie verwijderen we al het losgeweekte vuil. Hardnekkige vervuiling verwijderen we met een vernevelingsproces  met speciale zeepproducten. Je voortent is nu helemaal schoon. We dompelen het kort in een bad met een speciaal middel dat alle eerder gebruikte middelen neutraliseert.

Stap 2. Impregneren en drogen

We hangen je voortent nu uit om te drogen. Nadat deze goed is opgedroogd, gaat deze via een slim transportsysteem naar de coatingplaats. Hier impregneren we je voortent met een vuil- en waterafstotende coating.  Deze biedt bescherming tegen onder andere:

 • algen
 • groene aanslag
 • (regen)water
 • schimmels
 • weervlekken
 • UV-straling (voor de kleurvastheid)
 • spinnenpoep

De coating beschermt het doek en verlengt de levensduur ervan. Uiteraard is je voortent na impregneren ook weer 100% waterdicht.

Stap 3. Polijsten van de ramen

Voortenten hebben vaak grote plastic ramen, deze polijsten we met de hand. Onze Window Spray bevat bescherming voor de weekmakers in de raamfolie. Ook verdwijnen na het polijsten de fijnste krasjes.

 Stap 4. Verpakken en retourneren 

We pakken je voortent in en maken we deze gereed voor verzending. Na aankomst bij het Inzamelpunt, kun jij je schone voortent daar weer ophalen.

Voortenten repareren

Scheuren of gaten horen niet thuis in een tent. Zijn er operaties nodig? Breng jouw voortent naar het Inzamelpunt bij jou in de buurt. In samenwerking met onze gespecialiseerde partners zorgen wij ervoor dat jouw voortent weer in topconditie komt.