LAAT JE MARKIEZEN PROFESSIONEEL REINIGEN

Een groene markies kan heel mooi zijn, behalve als het om de aanslag op je zonwering gaat. Veel voorkomende gebreken bij oudere zonweringen zijn groene algaanslag, zwarte strepen van regenwater, het weer, schimmel en vogelpoep.

MARKIEZEN REINIGEN

We verwijderen het oppervlaktevuil door het doek droog af te borstelen. Vervolgens  wassen we de markies met de door ons ontwikkelde shampoo. Met een zachte borstel brengen we het reinigingsmiddel diep in de vezel aan en laten we het enige tijd inweken. Hierdoor verdwijnt niet alleen het resterende oppervlaktevuil, maar ook vuil dat in het doek zelf zit. Vervolgens spoelen we de markies af met schoon water  en laten hem drogen. Ook reinigen  en smeren we de ophang-, opberg- en/of ondersteuningsconstructie. Als het nodig is, maken we ook het raam en het kozijn schoon.

Links: Markiezen vies | Rechts: markiezen gereinigd door ZONklaar!

markies1  markies2

Coaten / impregneren van markiezen

Het is voor een optimale bescherming van belang om je markiezen na reiniging  opnieuw te laten impregneren. Tijdens het coatingsproces brengen we een vuil- en waterafstotende beschermlaag aan. Deze beschermlaag verlengt de levensduur van je markies aanzienlijk. De beschermlaag biedt onder andere bescherming tegen:

 1. Algen
 2. Groene aanslag
 3. (Regen)water
 4. Schimmel
 5. UV-straling (kleurvaster)
 6. Vuil

maatberekenen-markies

15% KORTING ALS JE DE MARKIEZEN ZELF BIJ ZONKLAAR AFLEVERT

Als je in de gelegenheid bent om je markiezen zelf naar ZONklaar in Sneek te brengen, krijg je een mooie korting. We behandelen je markiezen in de wasserij, voeren eventuele reparaties uit en desgewenst vervangen we de nodige onderdelen. Je markiezen zijn na behandeling weer als nieuw!

Daarom ZONklaar:
 • ic-check landelijke dekking
 • ic-check niet tevreden, geld terug
 • ic-check korte levertijden
 • ic-check oplossingsgericht
 • ic-check persoonlijk betrokken

Stallen bij ZONklaar

ic-hotelGeen tijd en/of ruimte voor het stallen van je zonwering, parasollen of kussensets?

Reserveer je plekje!