Onderhoud bootkappen

Check-up & reparaties

Nadat wij de bootkap, buistent of sprayhood  gewassen en gedroogd hebben, doen we een complete check-up. We brengen zowel het  reinigingsresultaat als de staat van de stiksels in kaart. Als je dat wenst kunnen wij reparaties aan het stikwerk uitvoeren. We stikken de bootkap of -tent met een katoenen draad. Het voordeel hiervan is dat de draad opzwelt wanneer deze nat wordt, dit voorkomt dat de bootkap gaat lekken. Het nadeel van katoen is dat het minder sterk is en daardoor al na een jaar of 5 aan vervanging toe is. Vaak komt dit na een wasbeurt aan het licht. Behalve het stikwerk kunnen wij ook andere reparaties of aanpassingen uitvoeren.

fotoreparatie

Coaten / Impregneren

De oorspronkelijke coatinglaag verdwijnt in de loop der tijd door alle weersinvloeden. Na een wasbeurt is ook het laatste restant van deze  beschermlaag verwijderd. Om de bootkap weer de juiste bescherming en waterdichtheid te geven, brengt ZONklaar een nieuwe coating aan. Deze vuil- en waterafstotende coating zorgt voor optimale bescherming tegen onder andere:

1. Algen
2. Groene aanslag
3. (Regen)water
4. Schimmels
5. Weervlekken
6. UV-straling (kleurvaster)
7. Atmosferisch vuil
8. Zout water
9. Spinnenpoep

Plastic ramen polijsten

Na verloop van tijd worden de ramen in de bootkap poreus. Daarom polijsten wij de aanwezige plastic ramen  nadat wij de buiskap hebben gewassen en geïmpregneerd. Onze plasticreiniger is voorzien van weekmakers die zelfs de fijnste krasjes verwijdert en de ramen weer mooi en helder maakt. Vlekken onderin of langs de ramen ontstaan als gevolg van UV-straling en zijn helaas niet te verwijderen. Door de coating zal het object wel weer een paar tinten donkerder worden en langer kleurvast blijven.

 

Daarom ZONklaar:
  • ic-check landelijke dekking
  • ic-check niet tevreden, geld terug
  • ic-check korte levertijden
  • ic-check oplossingsgericht
  • ic-check persoonlijk betrokken