Hoger aan de wind varen?

Wij reinigen je zeilen niet alleen slijtagevrij, wij verstevigen ook nog eens het profiel met onze speciale ST2 coating. En dat komt niet alleen de levensduur , maar ook de prestaties van je zeilen ten goede!

8.7
206 beoordelingen
icon

Zeilen reinigen & impregneren voor hogere zeilprestaties

We weten het allemaal: die favoriete spijkerbroek verliest na vaak dragen en een fiks aantal wasbeurten toch altijd zijn weer die ‘perfecte vorm’. De ‘rek’ gaat eruit! Helaas gebeurt iets dergelijks ook met je zeilen. Hoe vaker en langer je zeilt, hoe sneller je zeil slijt. Je zeilen krijgen ook behoorlijk wat te verduren bij de verschillende weersomstandigheden.

Elk zeil veroudert. Elke ervaren zeiler weet dat. Daarom geven wij jouw zeilen de allerbeste behandeling. Wij reinigen je zeilen niet alleen slijtagevrij, wij verstevigen ook nog eens het profiel met onze speciale ST2 coating. En dat komt niet alleen de levensduur van je zeilen, maar ook de prestaties ten goede!

Als wassen slijt, is reinigen dan wel een goed idee?

Het antwoord is ‘ja’. Niet reinigen is geen optie. Zeilen vervuilen en /of verkleuren door UV straling, schimmels en vogelpoep. Vervuiling en verkleuring zijn niet zomaar onschuldige factoren, maar tasten de structuur van het weefsel aan. Regelmatig je zeilen laten reinigen is daarom een must. Maar eerlijk is eerlijk. Met de conventionele reiningingsmethoden kun je, hoe goed je het proces ook inricht, een bepaalde mate van slijtage niet helemaal voorkomen. Dat komt vooral door de ‘schrobbende’ of ‘schurende’ bewegingen waarmee een wasproces veelal gepaard gaat.

Toen wij op de internationale markt kennismaakten met de Airless Washing Methode wisten we ook direct dat we deze techniek in eigen huis wilden hebben. Met de Airless Washing Methode wassen we je zeilen in een roestvrijstalen vacuümkamer, waar ze tot in elke vezel gereinigd worden zonder de eerder genoemde ongunstige bijwerkingen. Ons wasproces is slijtagevrij!

Impregneren voor een beter profiel

Wanneer je zeilen gereinigd worden, verdwijnt de bestaande impregneer-laag. Als je je zeilen de eerste keer laat reinigen gaat het om de coating die door de fabriek is aangebracht. We brengen een nieuwe coating aan met een vuil- en waterafstotende werking, hierdoor blijven je zeilen langer schoon.

st2coating

Beter profiel, minder helling, meer snelheid

Onze St2-coating doet nog wat extra’s. Het zeil voelt door de ST-2 coating harder en stijver aan. Deze speciale coating zorgt ervoor dat de ketting- en inslagdraden weer enigszins met elkaar verbonden worden. Dat resulteert in een vermindering van de diagonale rek. Wat de eigenschappen vooral bij traditionele horizontaal gesneden zeilen ten goede komt. Dus minder vervorming, beter profiel, minder helling en dus meer snelheid van de boot!

TIP: Wil je slijtage van je zeilen zoveel mogelijk tegengaan? Beperk het klapperen van de zeilen dan zoveel mogelijk en rol of vouw je zeilen na gebruik netjes (droog) op. Met goed onderhoud van je zeilen beperk je slijtage, verleng je de levensduur, maar verbeter je ook de zeilprestaties.

Gerelateerde artikelen